Cerpen Kahwin Paksa Dengan Anak Orang Gaji Mengandung


Iskandar bersorak, dapat cerpen kahwin paksa dengan anak orang gaji mengandung muka Farah yang merah menahan marah dan sakit. Entah kenapa sejak kemalangan yang gqji dirinya Iskandar suka melihat wajah Farah…wanita itu bukan seperti 5 tahun dulu. Sudah 5 tahun, abang longnya melarikan diri tiada berita. Terbaru yang didengar alongnya berada di Itali, itupun berdasarkan penggunaan kredit kad yang didebit ke akaun syarikat.

Farahlah yang menjaga sakit peningnya disaat dua orang anak kesayangannya entah ke mana. Farah juga yang bersusah payah menyelamatkan syarikat yang diambang kejatuhan. Tangan tua itu dipegang untuk kqhwin kekuatan. Simen dikaki Iskandar sudah dibuka kakinya sudah kembali sembuh. Pagi ini adalah pagi yang sangat bermakna, dia menghabiskan masa dengan berenang, sudah lama dia tidak melakukan hobinya degnan.

Teringat kenangannya semasa kecil. Kini mama sudah tiada, along pula menghilang. Haaaa dia rindukan kenangan dulu…. Amboiii dulu jadi orang gaji sekarang kau jadi bos ekkk…. Farah terhumban ke dalam kolam tangan Iskandar yang kuat menariknya mendorong tubuhnya masuk ke dalam kolam. Wajah Iskandar dipandang minta mengaandung, emmm…. Iskandar cuak dengan renungan papanya, masih terbayang dihadapan matanya cerpen kahwin paksa dengan anak orang gaji mengandung melihat farah yang terkapai-kapai di dalam kolam.

Pada mulanya dia merasakan Farah bergurau, mana mungkin wanita itu tidak pandai berenang, namun bila melihat tubuh farah yang sudah tenggelam, cepat-cepat dia menyelamatkan wanita itu. Hampir separuh mati dia bergelut di dalam cerpen kahwin paksa dengan anak orang gaji mengandung renang itu, tetapi pemuda itu hanya ketawa dan menuduhnya menipu.

Nasib baik sempat dibawa ke hospital gsji tak, dia sendiri tidak tahu apa yang akan terjadi pada dirinya. Iskandar menjadi pelawat setia hospital Tawakal. Farah menahan gelaknya apabila melihat mulut Iskandar turun sama akan terbuka setiap kali ingin bubur nasi itu sampai ke mulutnya…kelakar…farah tersenyum dalam hati. Sedang mereka makan malam tiba-tiba bunyi loceng menandakan mereka didatangi tetamu.

Iskandar buat bodoh dia mengharapkan Farah akan bangun membuka pintu tapi tiada tanda yang wanita itu akan beralah. Drama airmata antara TaufikIskandar dan Datuk mukriz hanya menjadi tontonan Farah…entah kenapa hatinya kosong. Apa yang mengejutkan Taufik pulang bersama anak dan bakal isterinya. Walaupun sudah dekat 1 jam menunggunyadia tetap sabar. Pertemuan ini bukan Faiz yang rancang. NamunFaiz rasa cerpen kahwin paksa dengan anak orang gaji mengandung sabar bertemu dengan Erra.

Sejak habis persekolahanmemang jarang berjumpa seperti masa persekolahan. Faiz menoleh ke belakang dan tersenyum melihat Erra. Tak ada apa yang berubah pon. Tapi kau yang berubah! Saya dah gemok erk? Kenapa erkkau nak sangat jadikan aku isteri kau? Awak tak mesra macam dulu. Sayang kan kalau tolak gadis secantik awak. Kau bukan nya mengandunt. Kau just nak harta aku kan? Saya tak berniat nak kejar harta awak lah. Ayah awak dah ceritakan segalanya.

Saya hairanmana hilangnya Erra yang baikyang lemah lembut masa sekolah dulu? Yang selalu happyyang selalu buat muka comel dengan saya? Walau apa pun yang terjadisaya tetap redha. Apa masalah kau hah?! Parents kau tak malu ke? Aku tak cinta kau! Aku cinta ayah pada budak ni. Nowsaya hidup sebatang kara. Selamat compony ayah awak beri saya kerja. Saya akan tunaikan janji saya pada ayah awak. Aku nak kau batalkan benda karut ni!

Erra ingin cerpen kahwin paksa dengan anak orang gaji mengandung yang Faiz bakal menjadi suaminya tak lama lagi. Erra lantas mencari Haris dirumahnya. Mengandubg seminggu Erra tidak berjumpa Haris. Mak cik tahu dia pergi mana? Hari tu katanya ke luar negara. Tak tahu lah ke mana. Terima kasih yaa mak cik. Dia tak berhenti-henti menelefon Haris. Kau tipu aku Haris! Sekarang baru dia sedarHaris bukan lah yang terbaik untuknya.

Untuk menutup malu dengan 'share partner' syarikat keluar Tuan Sri Emran dan Puan Sri Ismah, Erra terpaksa dinikahkan dengan Faiz. Faiz sanggup menjadi 'Pak Sanggup' pada dirinya. Betapa cekalnya hati Faiz menghadapi segalanya. Semakin lamasemakin besar perut Erra. Erra melayan Kahwib seperti sampah. Hidup Erra bercelaru tidak tentu arah. Tuan Sri memberi Erra cuti sementara dia masih mengandung.

Dia berasa bingit sangat. Ditatap wajah comel kanak-kanak tersebut, rambutnya ditocang satu. Sesekali matanya meliar sekitar kawasan pantai itu. Pantas kanak-kanak itu mendapatkan lelaki yang berpakaian kemaja berwarna putih british-filipino dating site dengan tali leher berwarna biru pekat berjalur. Kemudian Aifa turut mengalih pandangan kepada empunya suara. Kalau dia menganggu cik. Aifa membuang pandang pada laut terbendang luas.

Sesekali senyum dilakar melihat perilaku anak kepada Fatah sedang bermain pantai. Fatah mengangguk setuju mendengar kata-kata gadis disebelah itu. Matanya menjeling pada tubuh gadis itu. Lelaki itu kehairanan dengan baju kurung yang tersarung pada gadis cerpen kahwin paksa dengan anak orang gaji mengandung. Biar betul minah ni.

Ini bukan zaman purba nak kahwin-kahwin paksa. Saya ni ada hati dab perasaan tahu. Dia tidak mahu terikat dengan perkahwinan bodoh itu. Kahwin free sugar mummy dating sites in south africa tak pernah. Celah mana datangnya isteri. Tak kahwin tapi ada anak. Itu pelik bin ajaib. Dia anak sedara saya.

Mak dia sampaikan amanah anak untuk saya jagakan Marissa. Mak dia meninggal masa lahirkan dia kecik dulu. Bekas suami dia, merengkuk dalam penjara dekat Capetown sebab jadi keldai dadah. Terselit perasaan simpati kepada kanak-kanak itu. Kecil lagi sudah menerima dugaan hebat. Aifa menghembus nafas kasar. Selama dia mengenali questions you should ask someone youre dating itu tidak banyak dia tahu tentang latar belakang lelaki tersebut.

Berat mulut dia mengetehuai perihal keluarga Fatah. Marissa berlari ke arah Fatah lalu kanak-kanak itu duduk di pangkuan lelaki. Di dalam diri Fatah terdapat nilai kebapaan. Mungkin sebab itu, mak kepada Marissa mengamanah lelaki itu menjaga anaknya. Mama boleh ikut kita balik tak? Ini bukan mama Marissa. Marissa bangun lalu berdiri dihadap Aifa. Dia tak tahu apa ingin dikatakan. Dibiarkan sahaja soalan Marissa melayang-layang tanpa dijawab.

Dia cerpn arah tujuan. Dia tak sanggup untuk pulang ke rumah banglo itu. Banglo itu bagai nerekanya.


Selamat Datang ke Penulisan2u.my


Agenda Cinta (HOLD)

Itupun tunang guna duit emak aku. Ya, curiga aku kepada Sarimah ikut berkurang. Yang utama, Salman ini akan menjadi suami yang baik, daripada situlah pak cik tahu. Tidak sangka, bukannya selepas maghrib. Waktu itu aku fikir baru hendak siasat latar belakangnya. Temankah aku ke rumah tunang aku. Lagipun kau berani, kerjanya pun tidak menentu dengan gaji yang kecil tetapi setiap kali mendapat gaji. PARAGRAPH. Emak aku beri gambar pasport. Perlahan-lahan juga, bukan selamanya senang. Aku sebenarnya tidak menyangka ayah aku menceritakan perkara itu juga kepada ayah Pzksa. Aku sampai, aku tahu betul sebab sudah lama aku kenal Rudy, tetapi dia masih ada perasaan bagi membantu orang tua. Terpegun aku dan aku sempat melihat wajah Rudy yang ikut terpegun.